Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - «Η Σιωπηλή Σχολή» - 04.04.2011

Σχετικά με την εκδήλωση

Με επιτυχία στέφθηκε η προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Η Σιωπηλή Σχολή» που διοργάνωσε το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2011 .

Η κατάμεστη αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» απέδειξε το έντονο ενδιαφέρον και του αθηναϊκού κοινού για τη μακρόχρονη ιστορία του σπουδαίου αυτού εκπαιδευτικού ιδρύματος, της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Τη βραδιά παρουσίασε η δημοσιογράφος της ΕΡΑ κ. Μαρία Κοζάκου. Στα πλαίσια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε και το σύγγραμμα «Η επιρροή της τουρκικής πολιτικής στην ελληνική εκπαίδευση της Πόλης (1923-1974) της Ειρήνης Σαρίογλου.

Μετά από μια σύντομη αναφορά στο αντικείμενο και στις δραστηριότητες του ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ. από την ερευνήτρια του Ιδρύματος κ. Ελένη Μπακατσή, το λόγο πήρε ο Ιστορικός, Διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων Θράκης και πρώην Γενικός Πρόξενος Κωνσταντινουπόλεως,  Πρέσβης κ. Αλέξης Αλεξανδρής ο οποίος ήταν και ο κύριος ομιλητής. Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έκλεισε η γενική γραμματέας του Ιδρύματος κ. Ειρήνη Σαρίογλου η οποία αναφέρθηκε τόσο στα προσωπικά της βιώματα που κατηύθυναν την έρευνα του συγγράμματός της όσο και στην υλοποίηση του ντοκιμαντέρ «Η Σιωπηλή Σχολή».

Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Εστίας Θεολόγων Χάλκης, Πρεσβευτές, Διπλωματικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και πλήθος αποφοίτων της Θεολογικής Σχολής.