Τα Νέα του ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Όροι Συμμετοχής

Υποβολή Ταινιών

1. Η τελική ημερομηνία υποβολής των ταινιών είναι 15 Ιουλίου 2016. Οι προκριθέντες στο Φεστιβάλ θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά μέχρι τις 27 Ιουλίου 2016.

2. Η ταινία θα πρέπει να είναι παραγωγή των πέντε τελευταίων χρόνων (2012-2016). Ταινίες κάτω των 45 λεπτών θεωρούνται μικρού μήκους, ενώ πάνω από 45 θα αξιολογηθούν ως μεγάλου μήκους.

3. Για το προκριματικό στάδιο επιλογής, η υποβολή των ταινιών θα πρέπει να γίνεται μέσω διαδικτυακού συνδέσμου, youtube ή vimeo, με αγγλικούς υπότιτλους, αποστέλλοντας μαζί και τους κωδικούς πρόσβασης.

4. Οι συμμετοχές που θα επιλεχθούν θα πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικά στο BeyondtheBorders, Μιλτιάδου 25, 15351 Αθήνα, Ελλάδα, τηλ: +30 210 66 69 140 and +30 210 66 69 131. Συγκεκριμένα:

  • Οι ελληνόφωνες ταινίες θα πρέπει να έχουν πάνω στην εικόνα αγγλικούς υπότιτλους (harcoded).
  • Για τις μη ελληνόφωνες ταινίες θα πρέπει να αποσταλεί επίσης και ταινία χωρίς υπότιτλους («καθαρή») μαζί με ένα ξεχωριστό αρχείο με τους αγγλικούς υπότιτλους, χρονισμένους σε .srt μορφή.
  • Trailer με αγγλικούς υπότιτλους για προωθητικό σκοπό
  • Υπογεγραμμένη Δήλωση από τον παραγωγό ή σκηνοθέτη

5. Η τελική κόπια που θα προβληθεί στο Φεστιβάλ θα πρέπει να είναι διαθέσιμη σε:

File / Αρχείο: mp4
Codec: H.264
Resolution/ Ανάλυση: 1920x1080
Aspect ratio: 16:9
Scan type: Progressive
Bitrate: 10000 - 12000 Kbps
Frame rate: 25 fps
Audio / Ήχος: AΑC, 256 - 320 Kbps, 48000 Hz

6. Το αρχείο θα πρέπει να παραδοθεί σε DVD-ROM ή BD-R ή Flash memory ή USB stick ή σκληρό δίσκο (επιστροφή μετά το πέρας του Φεστιβάλ, εφόσον ζητηθεί).

7. Οι συμμετέχοντες που θα προκριθούν, μπορούν να αποστείλουν ηλεκτρονικά φωτογραφίες, αφίσες, δελτία τύπου κλπ, για προωθητικό σκοπό (προαιρετικά).

8. Όλο το υλικό θα πρέπει να έχει συγκεντρωθεί στα γραφεία του Φεστιβάλ μέχρι και τις 5 Αυγούστου 2016.

9. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

10. Τριμελής κριτική επιτροπή καταξιωμένων σκηνοθετών ντοκιμαντέρ αποφασίζει και απονέμει τα εξής βραβεία:

Καλύτερου Ιστορικού Ντοκιμαντέρ
• Έως 45 λεπτά , 700 Ευρώ
• 45+ λεπτά, 1000 Ευρώ

Καλύτερου Κοινωνικού-πολιτικού Ντοκιμαντέρ
• Έως 45 λεπτά, 500 Ευρώ
• 45+ λεπτά, 800 Ευρώ

Τα Βραβεία, αποτελούν μέριμνα και ευγενική χορηγία της Βουλής των Ελλήνων.

11.Το Φεστιβάλ λόγω του διασυνοριακού του χαρακτήρα διατηρεί το δικαίωμα να προβάλει τις βραβευμένες και υποψήφιες ταινίες δύο φορές ακόμα μετά το πέρας του Φεστιβάλ και για χρονικό διάστημα τριών μηνών, κατόπιν συγκατάθεσης των σκηνοθετών.

12. Οι σκηνοθέτες, των οποίων η ταινία θα προκριθεί στο Φεστιβάλ, θα φιλοξενηθούν στο Καστελλόριζο (έξοδα μετάβασης & διανυκτέρευσης).

13. Το Φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα να απορρίψει οποιαδήποτε αίτηση, εάν αυτή δεν έχει συμπληρωθεί άρτια ή αν το υλικό δε φτάσει εντός της καταληκτικής ημερομηνίας στα γραφεία του Φεστιβάλ.

14. Το Φεστιβάλ έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα να καθορίσει το πρόγραμμα προβολών των ταινιών (μέρα και ώρα) και δύναται να οργανώσει προβολές της ταινίας σε οποιοδήποτε χώρο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

15. Το Φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα να απορρίψει οποιοδήποτε υλικό που δεν είναι σχετικό με το χαρακτήρα και τους σκοπούς του προγράμματος του Φεστιβάλ.

16. Το Φεστιβάλ δύναται να χρησιμοποιήσει συγκεκριμένα αποσπάσματα της ταινίας ή του trailer για προωθητικούς σκοπούς.

17. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να δίνουν συνεντεύξεις στους χορηγούς επικοινωνίας και να φωτογραφίζονται εφόσον αυτό τους ζητηθεί.

18. Μέρος του Φεστιβάλ θα κινηματογραφηθεί για τον σκοπό της διατήρησης αρχειακού υλικού του Φεστιβάλ «Πέρα από τα Σύνορα» και για την προώθησή του στο κοινό. Το κοινό ή οι συμμετέχοντες των οποίων η παρουσία θα είναι εμφανής στα μέρη αυτά δεν έχουν το δικαίωμα να εγείρουν καμία απαίτηση από την εταιρεία διοργάνωσης.

19. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ «Πέρα από τα Σύνορα» θα λάβουν χώρα παράλληλες δράσεις.

20. Η ομάδα διοργάνωσης του Φεστιβάλ «Πέρα από τα Σύνορα» διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης του Φεστιβάλ, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

21. Η συμμετοχή στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» συνεπάγεται την αποδοχή όλων των ανωτέρω κανονισμών.

08.06.2016