15.11.21-Σπίτι της Κύπρου-Η άγνωστη συνεισφορά του Κωνσταντίνου Πολυχρονιάδη στην προβολή της Ελληνικής Επανάστασης 15.11.21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσίαση της νέας έκδοσης του ΙΔΙΣΜΕ

«Η άγνωστη συνεισφορά του Κωνσταντίνου Πολυχρονιάδη στην προβολή της Ελληνικής Επανάστασης» στο Σπίτι της Κύπρου

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία και αθρόα προσέλευση του κοινού ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 στο Σπίτι της Κύπρου, η παρουσίαση της νέας έκδοσης του ΙΔΙΣΜΕ με τίτλο «Η άγνωστη συνεισφορά του Κωνσταντίνου Πολυχρονιάδη στην προβολή της Ελληνικής Επανάστασης» που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Το βιβλίο αποτελεί μια τρίγλωσση έκδοση στην ελληνική, γαλλική και τουρκική γλώσσα και την επιμέλεια του ανέλαβαν οι Bertrand Bouvier, (Καθηγητής πανεπιστημίου Γενεύης), Matteo Campagnolo, (Λέκτορας πανεπιστημίου Γενεύης), Νίκος Νικολούδης, (Διδάκτορας Ιστορίας πανεπιστημίου Λονδίνου), και η Ειρήνη Σαρίογλου, (Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης). Για το βιβλίο μίλησαν στην παρουσίαση οι ιστορικοί: Γιώργος Καραμπελιάς (Συγγραφέας και εκδότης), Αριστείδης Χατζής (Καθηγητής Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ), Νίκος Νικολούδης ενώ το συντονισμό της παρουσίασης είχε η Ειρήνη Σαρίογλου.

Οι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των ομιλητών πλαισιώθηκαν και με ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή της καταξιωμένης ερμηνεύτριας Φωτεινής Δάρρα και του πιανίστα-συνθέτη Γιώργου Παπαχριστούδη καθώς και με την ανάγνωση αποσπασμάτων από την σπουδαία ηθοποιό Γεωργία Ανέστη.

H έκδοση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του ΚΙΚΠΕ.

Από το Γραφείο Τύπου ΙΔΙΣΜΕ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (ΙΔΙΣΜΕ)

Μπουμπουλίνας 1, Παλλήνη, 15351, Αττική

210-66 69 140, 210 66 69 131

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - www.idisme.gr

CREDITS RGB STUDIOS