Αρχείο Παρουσιάσεων

Previous Next

H Γ.Γ. του ΙΔΙΣΜΕ, Δρ. Ειρήνη Σαρίογλου επιστρέφει με χαρά στην Ελληνική Παιδεία στις 30.09.21 και ώρα 12:00 για ένα ακόμα εναλλακτικό μάθημα Ιστορίας του ΙΔΙΣΜΕ!

Previous Next

H Γενική Γραμματέας του ΙΔΙΣΜΕ, Δρ. Ειρήνη Σαρίογλου συμμετέχει διαδικτυακά στο Επιστημονικό συνέδριο της Εταιρείας Σπαρτιατικών Σπουδών, την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στις 11:30-12:00. Ο τίτλος της εισήγησης της είναι «Η δράση του Ελληνικού Φιλολογικού Συλλόγου Κωνσταντινουπόλεως».

Previous Next

H Γενική Γραμματέας του ΙΔΙΣΜΕ, Δρ. Ειρήνη Σαρίογλου συμμετέχει στo Επιστημονικό συνέδριο του Πανεπιστημίου Πατρών,της Στέγης Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς & του Συνδέσμου Φιλολόγων Πατρών, το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά το διάστημα 15-17 Οκτωβρίου 2021.

 

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα  www.sgkpalamas.gr/synedrio

Previous Next

Ταινίες τεκμηρίωσης του ΙΔΙΣΜΕ θα προβληθούν στη Λέσβο από την Πέμπτη 9 έως το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021 στο πλαίσιο εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται με τίτλο "Ημέρες μνήμης Μικρασίας 2021: 99 χρόνια μετά, Θυμόμαστε - Γνωρίζουμε - Τιμάμε.

Previous Next

H Γ.Γ. του ΙΔΙΣΜΕ, Δρ. Ειρήνη Σαρίογλου ύστερα από πρόσκληση της Αδελφότητας Αλατσατιανών Ν. Ερυθραίας συμμετέχει στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 16.09.21 στις 19:00 στο ΚΕΜΜΕ Ν. Ερυθραίας Βίλλα Κώστα, Λ. Ακρίτα 4.Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί το ιστορικό ντοκιμαντέρ "Γράμματα Χωρίς Παραλήπτη".

Διάλεξη από την Δρ. Ιστορίας Ειρήνη Σαρίογλου στο Αντίρριο με θέμα την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας στις 17.07.21.

H Γ.Γ. του ΙΔΙΣΜΕ, Δρ. Ειρήνη Σαρίογλου ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου συμμετέχει στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 04.09.21.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί ο  τόμος " Η Μικρασιατική Εκστρατεία του Κώστα Μισαηλίδη" και το ιστορικό ντοκιμαντέρ "Η Ανατολή Έδυσε".

H Γ.Γ του ΙΔΙΣΜΕ, Δρ. Ειρήνη Σαρίογλου στην Επιστημονική Εσπερίδα του ΠΕ.ΚΕ.Σ Κρήτης που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά 22.03.2021 στις 18:40.

Ο κόμβος παρακολούθησης :https://minedu-secondary.webex.com/meet/iramouts

Η Ειρήνη Σαρίογλου ύστερα από πρόσκληση του ΚΕΜΜΕ του Δήμου Κηφισιάς συμμετέχει στην επιστημονική Διημερίδα με τίτλο: 

"Ο Ελληνικός  και ξένος Τύπος την περίοδο πριν, κατά και μετά την Μικρασιατική Καταστροφή (1914-1923)"  που θα πραγματοποιηθεί  ( 15-16 Μαΐου 2021)  διαδικτυακά.

ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ πωλητήριο