Αρχείο Παρουσιάσεων

Previous Next

H Γ.Γ. του ΙΔΙΣΜΕ, Δρ. Ειρήνη Σαρίογλου επιστρέφει με χαρά στο 1ο Γενικό Λύκειο Μεταμόρφωσης, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος,στις 21.03.22 και ώρα 11:00 για ένα ακόμα εναλλακτικό μάθημα Ιστορίας του ΙΔΙΣΜΕ!

Previous Next

H Γενική Γραμματέας του ΙΔΙΣΜΕ, Δρ. Ειρήνη Σαρίογλου συμμετέχει στην εκδήλωση της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος Δάφνης αφιερωμένη στην επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή και την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, την Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 19:00,στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Υμηττού.

  .

 

Previous Next

Η Γενική Γραμματέας του ΙΔΙΣΜΕ, Δρ. Ειρήνη Σαρίογλου συμμετέχει στην εκδήλωση Μνήμης του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Κίου αφιερωμένη στην επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου (25ης Μαρτίου 6, Νέα Κίος,Τ.Κ-21053).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί το ιστορικό ντοκιμαντέρ "Η Ανατολή Έδυσε".

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Παπαηλιού

Μουσική: Γιάννης Βοργίας

Ιστορικός Σύμβουλος: Ειρήνη Σαρίογλου

Αφήγηση: Γιώργος Κέντρος

 

Previous Next

Η Γ.Γ. του ΙΔΙΣΜΕ και Επίκουρη Καθηγήτρια Ιστορίας Ειρήνη Σαρίογλου συμμετέχει στο 10ο Συμπόσιο του Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.), με θέμα «Από τη Συνθήκη των Σεβρών στη Συνθήκη της Λωζάνης», το Σάββατο 7 Μαΐου 2022, στις 18:30, στο Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας  (Πατριάρχη Ιωακείμ 4, Νέα Ιωνία, Τ.Κ-14234) .

 

Previous Next

Η Γ.Γ. του ΙΔΙΣΜΕ, Δρ. Ειρήνη Σαρίογλου ύστερα από πρόσκληση της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας συμμετέχει στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 27.03.22 στις 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (Μπέλλου Λουκά 1,Θήβα,Τ.Κ-32200).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί το ιστορικό ντοκιμαντέρ "Γράμματα Χωρίς Παραλήπτη". 

Σκηνοθεσία: Ηλίας Δημητρίου

Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα

Παραγωγή: ΙΔΙΣΜΕ

Previous Next

H Γ.Γ. του ΙΔΙΣΜΕ, Δρ. Ειρήνη Σαρίογλου ύστερα από πρόσκληση του Γενικoύ Λυκείου Λιμεναρίων Θάσου, θα πραγματοποιήσει εναλλακτικό μάθημα Ιστορίας το οποίο θα διαξαχθεί διαδικτυακά στις 14.04.22 και ώρα 11:00.

Previous Next

H Γ.Γ. του ΙΔΙΣΜΕ, Δρ. Ειρήνη Σαρίογλου επιστρέφει με χαρά στο 2ο Λύκειο Λαμίας στις 04.03.22 και ώρα 11:30 για ένα ακόμα εναλλακτικό μάθημα Ιστορίας του ΙΔΙΣΜΕ!

Previous Next

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών παρουσιάζει

την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις 16:0στην αίθουσα Γίαννος Κρανιδιώτης του Υπουργείο Εξωτερικών τη νέα του έκδοση
 
Στους Δαίδαλους της Eλληνικής Διπλωματίας
 
Ομιλητές της εκδήλωσης:
 

Αριστείδης Αγαθοκλής-Πρέσβης επί τιμή

Γιώργος Βέης-Πρέσβης επί τιμή-Ποιητής

Βασίλης Λωλίδης-Δημοσιογράφος/Ανταποκριτής Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων

Γίαννης Μανδαλίδης-Διευθυντής CNN Greece

Φωτεινή Τομαή-Πρέσβης επί τιμή

Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος-Πρέσβης επί τιμή

 

Παρακολούθηση ύστερα από δήλωση συμμετοχής στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στα τηλέφωνα 210 6669131-2106669140.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, η είσοδος στην εκδήλωση είναι δυνατή μόνο κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης έγχαρτου ή ηλεκτρονικού πιστοποιητικού εμβολιασμού, πιστοποιητικού νόσησης ή αποτελέσματος ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, που έχει διενεργηθεί εντός 48 ωρών πριν την έναρξή της, σε συνδυασμό με έγκυρο αποδεικτικό ταυτότητας.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας προσέλευσης μέχρι τη συμπλήρωση του επιτρεπόμενου ορίου πληρότητας θέσεων.

ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ πωλητήριο