ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα https://www.idisme.gr. Η ιστοσελίδα ανήκει και τελεί υπό τη διαχείριση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία ‘ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ’ (ΙΔΙΣΜΕ.), με Α.Φ.Μ. 998250243/Δ.Ο.Υ. Παλλήνης, (εφεξής «ΙΔΙΣΜΕ», «εμείς», «ο οργανισμός μας») που εδρεύει στην Παλλήνη Αττικής, οδός Μιλτιάδου, αριθ. 25 (ΤΚ 153 51), με τηλέφωνο επικοινωνίας (+30) 210 6669140, φαξ (+30) 210 6669131, και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος δημιουργήθηκε προκειμένου να προσφέρει πληροφορίες και υπηρεσίες στους χρήστες σχετικά με τις δράσεις, τις εκδηλώσεις - παρουσιάσεις, τις εκδόσεις και κάθε εν γένει δραστηριότητα, πρωτοβουλία και συνεργασία του ΙΔΙΣΜΕ.

Η χρήση του παρόντος διαδικτυακού τόπου διέπεται από τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις (εφεξής Όροι Χρήσης), τους οποίους οι επισκέπτες καλούνται να διαβάσουν προσεκτικά και να συμμορφώνονται με αυτούς, άλλως, σε περίπτωση διαφωνίας, οφείλουν να μην κάνουν χρήση του. Η παραμονή του επισκέπτη στις σελίδες του παρόντος διαδικτυακού τόπου καθώς και η αξιοποίηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται μέσα από αυτές τις σελίδες, συνεπάγεται ανεπιφύλακτη αποδοχή των παρόντων όρων και προϋποθέσεων.

  1. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του ιστότοπου www.idisme.gr  διέπεται από τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679/ΕΕ και εν γένει το ισχύον εθνικό (Ν. 4624/2019) και ευρωπαϊκό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Το ΙΔΙΣΜΕ δύναται να διατηρεί σε αρχείο και να επεξεργάζεται τυχόν προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών του διαδικτυακού τόπου www.idisme.gr  που θα έρθουν σε γνώση της βάσει τυχόν αιτήσεων ή / και συναλλαγών με σκοπό την απόκριση στο αίτημα, την υποστήριξη, προώθηση και εκτέλεση της συναλλακτικής σχέσης.

Τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών που παρέχονται στον οργανισμό μας μέσω του παρόντος διαδικτυακού τόπου θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά σύμφωνα με την πολιτική μας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, η οποία είναι πλήρως εναρμονισμένη με το παραπάνω κανονιστικό πλαίσιο και διέπει την επίσκεψη στον ιστότοπο μας, και την οποία ενθαρρύνουμε τους χρήστες να διαβάσουν προσεκτικά και να συμμορφώνονται με αυτή.

Η παραμονή του επισκέπτη στις σελίδες του παρόντος διαδικτυακού τόπου καθώς και η αξιοποίηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται μέσα από αυτές τις σελίδες, συνιστά ανεπιφύλακτη αποδοχή της Πολιτικής Απορρήτου και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

 

  1. Περιορισμός ευθύνης - Δήλωση αποποίησης

Το περιεχόμενο που περιλαμβάνεται στον συγκεκριμένο διαδικτυακό τόπο περιλαμβάνει έγκυρες, επικαιροποιημένες και σύννομες πληροφορίες. Το ΙΔΙΣΜΕ καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε οι πληροφορίες που διατίθενται μέσω του παρόντος διαδικτυακού ιστότοπου να είναι ακριβείς και σαφείς.

Σημειώνεται πως η ιστοσελίδα μπορεί να περιέχει ανακρίβειες ή τυπογραφικά λάθη, τα οποία θα διορθώνονται κατά την κρίση μας, εφόσον εντοπίζονται. Ωστόσο δεν δυνάμεθα να εγγυηθούμε για την ακρίβεια, πληρότητα, ορθότητα, επικαιρότητα ή την μη παραβίαση του περιεχομένου της ιστοσελίδας για οποιαδήποτε χρήση, εφαρμογή ή σκοπό. Σε κάθε περίπτωση το ΙΔΙΣΜΕ δε φέρει οποιαδήποτε ευθύνη έναντι του επισκέπτη/χρήστη του παρόντος για τυχόν ζημία που μπορεί να προκλήθηκε σε αυτόν λόγω μη επικαιροποίησης ή μη ορθότητας των μέσω αυτού παρεχομένων πληροφοριών.

Η ιστοσελίδα καθώς και κάθε διαθέσιμο μέσω αυτής περιεχόμενο, διατίθεται «ως έχει». Παρόλο που καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποκλειστεί η εμφάνιση ιών ή άλλων κακόβουλων λογισμικών σε αυτή την ιστοσελίδα, ο οργανισμός μας δεν εγγυάται ότι οι λειτουργίες της ιστοσελίδας θα είναι αδιάλειπτες ή απαλλαγμένες από κάθε είδους σφάλματα και ιούς και δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε απώλεια δεδομένων ή άλλη ζημία του επισκέπτη / χρήστη ή τρίτων, οφειλόμενη είτε σε χρήση / αντιγραφή / φόρτωση (download) είτε σε αλλοίωση ή μόλυνση με ιούς ή άλλες μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε αρχεία και πληροφορίες που διατίθενται μέσω της ιστοσελίδας.

Κάθε επισκέπτης οφείλει να λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας (π.χ. προγράμματα προστασίας από ιούς) πριν από οποιαδήποτε ‘‘φόρτωση’’ από αυτή την ιστοσελίδα. Η χρήση και περιήγηση στη ιστοσελίδα συνεπάγεται ότι κάθε χρήστης ρητά αποδέχεται ότι η χρήση της ιστοσελίδας γίνεται αποκλειστικά με δικό του  κίνδυνο και ότι αναλαμβάνει πλήρη ευθύνη για κάθε δαπάνη σε περίπτωση ανάγκης επιδιόρθωσης ή επισκευής οποιουδήποτε εξοπλισμού χρησιμοποιεί προκειμένου να κάνει χρήση της ιστοσελίδας

Δεν φέρουμε, επίσης, ευθύνη για την προσωρινή μη διαθεσιμότητα της ιστοσελίδας, τη διακοπή μεμονωμένων ή όλων των λειτουργιών ή εφαρμογών της ή για οποιαδήποτε δυσλειτουργία ή τεχνικά θέματα τυχόν εμφανισθούν.

Επιπλέον, δεν παρέχουμε καμία υπόσχεση ή εγγύηση για οποιοδήποτε τυχόν άλλο διαδικτυακό τόπο που μπορεί να επιλέξει ο επισκέπτης / χρήστης να έχει πρόσβαση μέσω της ιστοσελίδας μας. Τυχόν υπερσυνδέσεις (‘hyperlinks’) που παρέχονται μέσω της παρούσας ιστοσελίδας σε άλλους διαδικτυακούς τόπους παρέχονται μόνο για την ευκολία του επισκέπτη και δεν πρέπει να θεωρείται ότι ο οργανισμός μας αποδέχεται αυτούς τους διαδικτυακούς τόπους ή οποιοδήποτε περιεχόμενο βρίσκεται εκεί. Ως εκ τούτου οι επισκέπτες υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τους όρους χρήσης των ιστοσελίδων αυτών και να απευθύνονται απευθείας στους παρόχους τους για οτιδήποτε προκύψει από την επίσκεψη ή/και χρήση αυτών. Τα παραπάνω ισχύουν ακόμα και για τις σελίδες που διατηρεί το ΙΔΙΣΜΕ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τις οποίες ενδέχεται να υπάρχει η δυνατότητα υπερσύνδεσης μέσω του παρόντος ιστότοπου, χάριν διευκόλυνσης του επισκέπτη.

Τέλος δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι ο ο παρών διαδικτυακός τόπος θα είναι συμβατός με τον υπολογιστή, το υλικό και το λογισμικό του κάθε χρήστη.

  1. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τα πνευματικά δικαιώματα του περιεχομένου αυτού του διαδικτυακού τόπου, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικώς, χωρίς περιορισμό, της επωνυμίας, του διακριτικού τίτλου, των σημάτων, καθώς και του συνόλου των εγγράφων, των αρχείων, των κειμένων, των υπηρεσιών, των προϊόντων, των φωτογραφιών, των γραφικών που περιέχονται σε αυτό καθώς και την γενική εικόνα της ιστοσελίδας, αποτελούν ιδιοκτησία του ΙΔΙΣΜΕ και προστατευόμενα αγαθά πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας του οργανισμού μας, άλλως μας έχουν παραχωρηθεί με άδεια χρήσης από τους αντίστοιχους κατόχους, προκειμένου το σχετικό υλικό να χρησιμοποιείται στην παρούσα ιστοσελίδα. Σήματα, ονόματα, ή άλλα δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας τρίτων μερών, που εκτίθενται στον παρόντα διαδικτυακό τόπο προστατεύονται επίσης σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Με εξαίρεση τις περιπτώσεις των περιορισμένων αδειών που αναφέρονται στην παρακάτω ενότητα ή όπως απαιτείται από το εφαρμοστέο δίκαιο, ούτε το περιεχόμενο, ούτε τα σήματα, ούτε κανένα δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας ή και οποιοδήποτε μέρος της ιστοσελίδας μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, αναπαραχθούν, αντιγραφούν, πωληθούν, διατεθούν, μεταπωληθούν, προσβληθούν, τροποποιηθούν ή άλλως γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης, εν μέρει ή εν όλω, για οποιονδήποτε λόγο και χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ημών ή του τυχόν τρίτου δικαιούχου του σήματος ή της εμπορικής επωνυμίας ή του σήματος υπηρεσιών ή εν γένει του πνευματικού δικαιώματος.

Απαγορεύεται, επίσης, η αφαίρεση οποιασδήποτε τυχόν επισήμανσης δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας, εμπορικού σήματος ή άλλου συγγενούς δικαιώματος που περιέχονται σε υλικό το οποίο έχει αντιγραφεί ή εκτυπωθεί από την ιστοσελίδα.

  1. ΑΔΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

Με την επιφύλαξη τυχόν αντίθετων προβλέψεων στους παρόντες όρους χρήσης, παρέχουμε στους επισκέπτες / χρήστες της σελίδας περιορισμένη άδεια πρόσβασης και χρήσης του ιστότοπου, σύμφωνα με την οποία μπορούν να κάνουν χρήση των περιεχομένων αυτού αποκλειστικά και μόνο για προσωπικούς, μη εμπορικούς σκοπούς, εντός των πλαισίων που θέτει ο νόμος, η καλή πίστη, τα συναλλακτικά και τα χρηστά ήθη.

Το ΙΔΙΣΜΕ δεν ασκεί κανένα είδος διόρθωσης ή παρέμβασης στα δεδομένα που μεταφέρει ο χρήστης, ο οποίος οφείλει να συμπληρώνει με ορθότητα και ακρίβεια τα εξής πεδία: όνομα, διεύθυνση, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μήνυμα κλπ στις online φόρμες επικοινωνίας, αγοράς προϊόντων και δωρεών. 

Οι χρήστες αποδέχονται και συμφωνούν ότι θα κάνουν σύννομη και προσήκουσα χρήση του παρόντος διαδικτυακού τόπου, συμμορφούμενοι με τους ισχύοντες κανόνες και διατάξεις του Ελληνικού, Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου. Ενδεικτικά, και όχι περιοριστικά, δεσμεύονται ότι με τη χρήση του δεν θα ενεργούν κατά τρόπο που να εμποδίζει ή καθιστά αδύνατη την ομαλή / σύννομη χρήση του ιστότοπου και των άλλων συνδεδεμένων με αυτόν διαδικτυακών τόπων από άλλους χρήστες, δεν θα ενεργήσουν κατά τρόπο ώστε να παραπλανήσουν οποιονδήποτε τρίτο ως προς την προέλευση του περιεχομένου του ιστότοπου ή να ζημιώσουν με οποιονδήποτε τρόπο τη φήμη μας.

Στα πλαίσια της χρήσης αυτής δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε αλλοίωση ή άλλου είδους επέμβαση στο περιεχόμενο ή στο λογισμικό του ιστότοπου, καθώς και οποιαδήποτε προσπάθεια βλάβης και επηρεασμού της λειτουργικότητας του.

Περαιτέρω, δεν επιτρέπεται η ανάσυρση, αντιγραφή και περαιτέρω χρήση μέρους ή και του συνόλου του περιεχομένου του ιστότοπου με μεθόδους εξόρυξης δεδομένων, λογισμικών τύπου “robots”, “spiders” ή “crawlers” και παρόμοιες μεθόδους συλλογής ή/και ανάσυρσης δεδομένων, ή η εγκατάσταση βλαβερών αρχείων και προγραμμάτων σχεδιασμένων να καταστρέψουν ή να περιορίσουν τη λειτουργία οποιουδήποτε λογισμικού ή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ή να εμποδίσουν άλλους χρήστες να χρησιμοποιούν το διαδικτυακό μας τόπο. Ομοίως απαγορεύεται η εγκατάσταση με οποιονδήποτε τρόπο, διαφημιστικών μηνυμάτων σε οποιαδήποτε μορφή ή μη ζητηθέντων ηλεκτρονικών μηνυμάτων (spam).

Δεν επιτρέπεται η από μέρους των επισκεπτών δημιουργία ή και δημοσίευση βάσης δεδομένων, που συμπεριλαμβάνει ουσιώδη ή και επουσιώδη τμήματα του περιεχομένου του ιστότοπου μας χωρίς την ρητή και έγγραφη άδεια μας.

Ομοίως απαγορεύεται στον επισκέπτη να κάνει χρήση οποιουδήποτε meta tag ή άλλου «κρυμμένου κειμένου» (hidden text) που κάνει χρήση τέτοιων σημάτων, εμπορικών επωνυμιών ή σημάτων υπηρεσίας χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ημών.

Κατ’ εξαίρεση, είναι δυνατή η μεμονωμένη αντιγραφή και εκτύπωση σελίδων και του περιεχομένου τους του παρόντος ιστότοπου, υπό την ρητή προϋπόθεση πως αυτές δεν θα αλλοιωθούν καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, και μόνο εφόσον προορίζονται για προσωπική πληροφοριακή χρήση από τον ίδιο τον επισκέπτη/χρήστη.

Οποιαδήποτε ζημία προκληθεί στον παρόντα διαδικτυακό τόπο και στο ΙΔΙΣΜΕ από παράνομη, κακή και κατά παράβαση των παρόντων Όρων Χρήσης χρήση της ιστοσελίδας www.idisme.gr και των επιμέρους σελίδων ή/και υπηρεσιών του από επισκέπτη/χρήστη του, βαρύνει αποκλειστικά τον τελευταίο, το δε ΙΔΙΣΜΕ επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός του για την προάσπιση και διαφύλαξη των συμφερόντων του και την αποκατάσταση της ζημίας του και ο παραβάτης υποχρεούται να ανορθώσει κάθε τυχόν ζημία, θετική ή αποθετική, του ΙΔΙΣΜΕ.

  1. ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ / ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Το ΙΔΙΣΜΕ δύναται να τροποποιήσει τη μορφή και το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας ανά πάσα στιγμή χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, συνεπώς οι επισκέπτες/χρήστες θα πρέπει να επισκέπτονται τακτικά την παρούσα ιστοσελίδα, προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν τροποποιήσεις της. Επίσης μπορεί να αναστείλει τη λειτουργία της παρούσας ιστοσελίδας λόγω εργασιών υποστήριξης ή συντήρησης, ενημέρωσης του περιεχομένου ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Τέλος διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει την πρόσβαση στην παρούσα ιστοσελίδα οποτεδήποτε χωρίς ειδοποίηση.

  1. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ - ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ

Οι παρόντες Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης, αναπόσπαστο μέρος των οποίων είναι η Πολιτική Απορρήτου και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και οι Όροι και Προϋποθέσεις Αγορών, αποτελούν τη συνολική και μοναδική μεταξύ μας συμφωνία αναφορικά με τη χρήση της ιστοσελίδας από τους επισκέπτες. 

Ρητά επιφυλασσόμαστε να προβαίνουμε στην τροποποίηση των Όρων Χρήσης οποτεδήποτε, αναρτώντας τις σχετικές τροποποιήσεις στην ιστοσελίδα, ότε και θα τίθενται σε ισχύ. Η χρήση της ιστοσελίδας συνεπάγεται την αποδοχή από τον επισκέπτη των Όρων και Προϋποθέσεων Χρήσης.

Τυχόν ακυρότητα κάποιων όρων του παρόντος δεν επιφέρει την ακυρότητα των υπολοίπων.

Η μη ενάσκηση από το ΙΔΙΣΜΕ των εκ των παρόντων Όρων Xρήσης απορρεόντων δικαιωμάτων του, επ΄ ουδενί δεν συνεπάγεται παραίτησή του από τα δικαιώματα αυτά.

Επίσης επιφυλασσόμαστε να προβαίνουμε ανά πάσα στιγμή στην άρση  οποιουδήποτε δικαιώματος παραχωρήθηκε με το παρόν χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Ενθαρρύνουμε τους χρήστες του ιστότοπου μας να επισκέπτονται τακτικά την παρούσα ενότητα προκειμένου να παραμένουν ενημερωμένοι για τυχόν αλλαγές.

  1. ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Ο παρών ιστότοπος www.idisme.gr ενδέχεται, στο παρόν ή στο μέλλον, να περιέχει διαφημίσεις για τις δράσεις μας ή τρίτων μερών καθώς και προβολή άλλου υλικού με διαφημιστικό περιεχόμενο, σκοπό και χαρακτήρα.

Σε περίπτωση διαφημίσεων τρίτων μερών, σας δηλώνουμε ότι δεν ελέγχουμε το περιεχόμενο των εν λόγω διαφημίσεων και, ως εκ τούτου, δε φέρουμε ουδεμία ευθύνη έναντι των χρηστών της ιστοσελίδας για το περιεχόμενο των διαφημίσεων αυτών αναφορικά με τυχόν παράνομες πράξεις ή παραλείψεις, ανακρίβειες ή αδυναμία συμμόρφωσης προς τους νόμους και κανονισμούς οποιασδήποτε χώρας ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με το περιεχόμενο των διαφημίσεων αυτών. Η ευθύνη αυτή βαρύνει αποκλειστικά τους διαφημιζόμενους, χορηγούς ή και δημιουργούς του προβαλλόμενου διαφημιστικού υλικού.

  1. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ – ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Οι παρόντες Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης των οποίων αναπόσπαστο μέρος αποτελεί η Πολιτική Απορρήτου και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, καθώς και οποιαδήποτε τροποποίηση ή αλλαγή τους διέπονται από το Ελληνικό δίκαιο και οποιαδήποτε σχετική διαφορά θα υπάγεται στην αποκλειστική δικαιοδοσία των δικαστηρίων της Αθήνας.

  1. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για κάθε απορία ή διευκρίνιση σχετική με τον παρόντα ιστότοπο και τους αναγραφόμενους Όρους και Προϋποθέσεις Χρήσης, οι χρήστες μπορούν να απευθύνονται στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλέφωνο (+30) 210 6669140.