Απολογιστικό Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης 24/01/2024

ΔΕΤΛΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΥΚΗΣ

Με αθρόα προσέλευση κοινού και τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες, Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, η προβολή του νέου ιστορικού ντοκιμαντέρ του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ), Πατρίδα Αξέχαστη Μικρά Ασία, που με αφορμή την ιστορία του ομώνυμου βιβλίου της Βασιλικής Ράλλη ξετυλίγει το νήμα της ιστορίας ολόκληρου του ελληνισμού της καθ’ημάς Ανατολής και της Μικρασιατικής Καταστροφής. Την σκηνοθεσία υπογράφει η Ειρήνη Σαρίογλου, την πρωτότυπη μουσική του ντοκιμαντέρ ο Γιώργος Παπαχριστούδης, στο τραγούδι η Φωτεινή Δάρρα, ενώ την αφήγηση ο ανέλαβε Γιώργος Κέντρος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης και τον Σύλλογο Μικρασιατών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ιωνία». Τους ευχαριστούμε θερμά για την ολόθερμη υποστήριξη και την διαχρονική τους συμπαράσταση. Επιπλέον οφείλουμε ένα δημόσιο ευχαριστώ στον Δήμαρχο Πεύκης, Μάριο Ψυχάλη, για την παραχώρηση αυτής της πραγματικά μοναδικής και σινεφίλ αίθουσας.

Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στους συνοδοιπόρους και συντελεστές της χθεσινής μουσικοκινηματογραφικής βραδιάς και ειδικά στον συνθέτη Γιώργο Παπαχριστούδη και τους εκπληκτικούς σολίστς του, στην μαγευτική Φωτεινή Δάρρα, για την μουσική σαγήνη που μας χάρισε και στον Γιώργο Κέντρο, ο οποίος απήγγειλε, μοναδικά, αποσπάσματα από το έργο Ιστορία ενός Αιχμαλώτου του Στρατή Δούκα, μεταφέροντας όλους τους παρευρισκόμενους νοητά στα χαρακώματα των αμελέ ταμπουρού του 1922. Φυσικά το μεγαλύτερο ευχαριστώ το οφείλουμε σε όλους και όλες τις φίλες του ΙΔΙΣΜΕ που ζέσταναν με την παρουσία τους και τα χαμόγελά τους την χθεσινή εκδήλωση.

Ξεκινάμε δυναμικά και για το 2024 και σας περιμένουμε σε όλες τις προσεχείς εκδηλώσεις μας, οπότε μείνετε συντονισμένοι: τα καλύτερα έρχονται!