Δελτίο τύπου για την παρουσίαση του μουσικού CD «Και Τα Μελλούμενα Για Σένα» στο Μπαράκι της Διδότου

Σε μια από τις πολύ σπάνιες στιγμές συνεύρεσης της Μουσικής με την Ποίηση, βρεθήκαμε για να γιορτάσουμε και παράλληλα να τιμήσουμε για ακόμα μια φορά, το σπουδαίο έργο του Κωνσταντινοπολίτη ποιητή, Δημήτρη Κ. Παπακωνσταντίνου, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου μουσικού cd που κυκλοφόρησε το ΙΔΙΣΜΕ, «Και τα μελλούμενα για σένα».
 
Ο Παπακωνσταντίνου τιμήθηκε επανειλημμένα για το σύνολο της συγγραφικής του δραστηριότητας, απέσπασε 4 φορές διακρίσεις από την Ακαδημία Αθηνών, ενώ άφησε πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη διδακτικού έργου και πνευματικού πλούτου για τις επόμενες γενιές. Για τον λόγο αυτό, θέλουμε πρώτα και κύρια να ευχαριστήσουμε όλες και όλους του φίλους του ΙΔΙΣΜΕ που με την ανεπανάληπτη προσέλευσή του, αλλά και με την ενεργητική συμμετοχή τους σιγοτραγούδησαν μαζί μας με συγκίνηση, τιμώντας με τη σειρά τους το πραγματικά μοναδικό αυτό έργο του Πολίτη ποιητή μας.
 
Φυσικά, δε θα μπορούσαμε παρά να εκφράσουμε για ακόμα μια φορά την ευγνωμοσύνη μας στους μουσικούς συνοδοιπόρους και όλους τους συντελεστές, που με τόση τρυφερότητα και αφοσίωση αγκάλιασαν την χθεσινή παράσταση και έγιναν πρωταρχικοί κοινωνοί του εγχειρήματος: τον Ανδρέα Αναγνωστόπουλο (σύνθεση/πιάνο), την Φιλοθέη Μοράνο (τραγούδι/απαγγελία), τον Κώστα Βασιλιάγκο (τραγούδι), τον Βαγγέλη Ζωγράφο (μπάσο/απαγγελία), τον Νίκο Απέργη (φυσαρμόνικα), τον Δήμο Βουγιούκα (ακορντεόν) και τον Δημήτρη Κουφόφιωργο (κιθάρα, μπουζούκι, μαντολίνο). Φυσικά, την όλη παράσταση συντόνισε και παρουσίασε η παλλόμενη ψυχή του ΙΔΙΣΜΕ και Γενική του Γραμματέας, Ειρήνη Σαρίογλου!